Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor még hétfőn este útnak indult

2023. február 27., hétfő 20:20

Egyiptomban tárgyal kedden Orbán Viktor, ahová már hétfő este elutazik a miniszterelnök. A kormánydelegációnak két miniszter is tagja.

Orbán Viktor miniszterelnök hivatalos látogatásra utazik hétfő este Egyiptomba – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. A magyar kormány delegációjának tagja Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter is.

Orbán Viktor kedden tárgyal Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi államfővel, majd együttműködési megállapodást írnak alá – mondta Havasi Bertalan.

A program szerint a magyar kormányfőt fogadja Ahmed et-Tajjeb, az iszlám világban nagy tekintélynek örvendő kairói al-Azhar egyetem és mecset nagyimámja, majd II. Tavadrosz kopt pápa is.

Orbán Viktor hivatalos látogatásával egyidejűleg magyar üzleti delegáció is érkezik Kairóba, a magyar cégvezetők egyiptomi partnereikkel üzleti fórumon vesznek részt.

Ahogy arról az Index is beszámolt, Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a parlamentben is felszólalt a tavaszi ülésszak első ülésén. A kormányfő a háború mellett többek között családpolitikai és gazdasági kérdésekről is beszélt. Később az azonnali kérdések óráján is részt vett. 

  (Borítókép: Orbán Viktor 2021-ben. Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Benko Vivien Cher / MTI)

Rovatok