Index Vakbarát Hírportál

Macskatápos és chipses zacskóba rejtette a kábítószert egy szegedi drogbanda

2023. február 27., hétfő 08:44

Szegeden ütöttek rajta egy helyi drogbandán, a razzián több mint 50 kilogramm kábítószert foglaltak le a nyomozók. Az őrizetbe vett nyolc gyanúsított mindegyikénél kezdeményezték a letartóztatást.

A Készenléti Rendőrség Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály szegedi osztálya a Készenléti Rendőrség Bevetést Támogató Osztályával, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság MEKTA-egységével, valamint a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársaival közösen nagyszabású akciót hajtott végre 2023. február 22-én – számolt be a rendőrség honlapján

Egy kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítható szegedi csapat tagjait fogták el, majd tartottak náluk házkutatást. Többségében szegedi lakcímekre mentek ki a rendőrök, de egy Bács-Kiskun vármegyei lakást is átkutattak.

A hajnali rajtaütésen összesen több mint 50 kilogramm kábítószer került elő a nyolc férfi lakásából.

A hagyományosnak számító kábítószerek – mint a kannabisznövény, a kokain és az amfetamin – mellett a nyomozók találtak különböző gyanta- és olajszerű anyagokat is, amelyek a kannabiszfeldolgozás egyéb végtermékei. Ezenkívül lefoglaltak még csomagolóanyagokat (macskatápos és chipses zacskókat), porciózáshoz használatos mérlegeket és hőhegesztő eszközöket is.

Az akcióval a KR NNI szegedi egysége összesen több mint 41 ezer adag kábítószer piacra kerülését akadályozta meg, aminek feketepiaci értéke legkevesebb 143 millió forint. Vagyonvisszaszerzéskor a nyolc férfitől 10 és fél millió forint készpénzt foglaltak le, valamint nagy értékű karórákat, két autót és több millió forint értékű kriptovalutát is.

A bűnbanda tagjait jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg, majd mindegyiküket őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat. 

Rovatok