Index Vakbarát Hírportál

Csaknem minden harmadik vendéglátóhelyen tártak fel jövedéki csalást a NAV-ellenőrök

2023. február 28., kedd 09:52

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal kedden bejelentette, hogy majdnem minden harmadik hazai üzletben jogsértést tártak fel a pénzügyőrök. Az ellenőrök kocsmákban, presszókban, éttermekben és vegyeskereskedésekben is vizsgálták a jövedéki szabályok betartását.

A NAV bevetési igazgatóságának járőrei kiemelkedő eseteket is feltártak, például egy kisboltban, a raktár polcrendszere alatt kialakított zugban több műanyag palackot, valamint zárjegy nélküli szeszes italt találtak, máshol pedig ukrán cigarettára bukkantak.

A termékeket lefoglalták, és jövedéki eljárást indítottak – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az MTI-t.

700 doboz zárjegy nélküli cigarettát foglaltak le Kisbéren

A NAV ugyancsak kedden arról számolt be, hogy hétszáz doboz zárjegy nélküli cigarettát találtak Kisbéren, egy élelmiszerbolt előtt hagyott bőröndben. A hatóság a dohányterméket lefoglalta.

A Komárom-Esztergom vármegyei település egyik élelmiszerboltjának dolgozói a reggeli nyitáskor, az üzlet előtt találtak rá a bőröndre. Azt feltételezve, hogy valaki ott felejtette vagy egy utazó hagyta el, az üzlet egyik raktárába tették a koffert.

Néhány óra elteltével mégis kinyitották azt, akkor derült ki, hogy cigarettával van tele. A dolgozók a rendőrség segítségével értesítették a pénzügyőröket, akik megállapították, hogy a bőröndben csaknem 700 doboz, magyar zárjegy nélküli cigaretta van, 

amelynek értéke mintegy másfél millió forint.

A pénzügyőrök a jövedéki terméket lefoglalták, és ismeretlen tettes ellen eljárást indítottak – áll a NAV közleményében.

Rovatok