Index Vakbarát Hírportál

Népszavazást kezdeményeztek az egri elkerülő útról

2023. február 28., kedd 17:49

A megbeszélt és bejelentett útvonal helyett a kormány egy másik, sokkal sűrűbben lakott nyomvonalon vezetné el az egri elkerülő utat, ezért Kovács-Ferenc László, a Kertvárosért Civil Társaság tagja népszavazást kezdeményezett. A népszavazáshoz 8300 aláírást kell összegyűjteni. A a Momentum vállalta, hogy segít.

Népszavazást kezdeményezett Kovács-Ferenc László, a Kertvárosért Civil Társaság tagja az Egert elkerülő út megépítésével kapcsolatban, ugyanis a már megbeszélt és bejelentett útvonal helyett a kormány egy másik, sokkal sűrűbben lakott nyomvonalon vezetné el azt – olvasható a Momentum közleményében, amelyet a 24.hu vett észre.

A népszavazáshoz 8300 aláírást kell összegyűjteni,

erről tartott sajtótájékoztatót Lőcsei Lajos, a Momentum parlamenti képviselője, Kovács-Ferenc László, a Kertvárosért Civil Társaság tagja és Jánosi Zoltán, a Momentum egri elnöke.

Lőcsei Lajos szerint az egri elkerülő megépülése példaértékű lehetett volna, hiszen a szakértők és a helyi lakosság is jelen voltak az egyeztetéseknél. „Ez azonban nem így lett, mert ezt a döntést nem veszi figyelembe sem a polgármester, sem a helyi fideszes képviselő, sem pedig a kormány“ – fogalmazott a Momentum parlamenti képviselője.

Kovács-Ferenc László kitért rá, hogy közel egy évvel ezelőtt indult civil összefogás annak érdekében, hogy az elkerülő ne tíz-tizenöt méterre fusson a házaktól. A helyi képviselők megszavazták a testületben a civilek akaratát, azonban a kormány felülírta azt.

A sajtótájékoztatót Jánosi Zoltán zárta, aki elmondta, hogy a népszavazást azért kezdeményezték, hogy mindenkinek teret engedjenek a várost érintő fontos ügyben, hiszen a benyújtott kérdések között szerepel bármely elkerülő út megépítésére vonatkozó kérdés is.

Rovatok