Index Vakbarát Hírportál

Bruttó 65 ezer forintos béremelést kapnak az MVM munkavállalói

2023. február 28., kedd 17:20

Az Energiaügyi Minisztérium kedden bejelentette, hogy a nemzeti energetikai nagyvállalat munkavállalóinak bére átlagosan havi bruttó 65 ezer forinttal emelkedik január elsejével.

A tájékoztatás szerint az MVM Csoport vezetése sikeresen megállapodott a társasági érdekképviseletekkel és az üzemi tanáccsal a cégcsoporthoz tartozó integrált vállalatok munkavállalóinak 2023-as bérfejlesztéséről.

Az MTI beszámolója szerint az egységes béremelés mértéke a tagvállalatok bérszínvonalához és gazdasági teherviselő képességéhez igazodik.

Az alapbérfejlesztés az év elejéig visszamenőlegesen érvényes, havonta átlagosan bruttó 65 ezer forintot tesz ki.

Az állami tulajdonú MVM Csoport a nemzetközi energiaválságban meghatározó szerepet visz a magyarországi rezsivédelemben és az ellátásbiztonság garantálásában. Az Energiaügyi Minisztérium a nemzeti nagyvállalat nemzetközi jelenlétének és jelentőségének erősítését várja el a társaság megújult vezetésétől.

A cégcsoport hatékony és eredményes működéséhez elengedhetetlen a tapasztalt szakemberek megtartása, magas színvonalú munkavégzésük anyagi elismerése – írta közleményében a tárca.

Rovatok