Index Vakbarát Hírportál

Fény derült a salgótarjáni „ufó” rejtélyére

2023. február 28., kedd 16:43

Olvasóink tippjeivel ellentétben nem az Ezeréves Sólyom, hanem a rónafalui Rózsafüzér Királynője-kápolna látható egy néhány nappal ezelőtt Salgótarjánban készült felvételen.

Amint arról az Index is írt, rejtélyes fényre lettek figyelmesek a salgótarjáni éjszakában, ahol az egyik ház felett furcsa fény volt látható. A helyi lap egyik olvasója videóra vette az első látásra megmagyarázhatatlan jelenséget, amelyről azóta bebizonyosodott, hogy nem egy azonosítatlan repülő tárgyat, hanem a rónafalui kápolna fényeit örökítették meg.

A 3100.hu öntött tiszta vizet a pohárba, akiknek a jellegzetes fények már helyismeretükből fakadóan is ismerősek voltak, de a helyszínen is megbizonyosodtak erről. Mint az kiderült,

a zagyvarónai buszvégállomás közeléből készült felvételen a rónafalui Rózsafüzér Királynője-kápolna látható.

Azoknak, akik felkerekednének megbizonyosodni erről, a portál felhívta a figyelmét, hogy a buszmegálló környékének nem minden pontjáról látható az épület. Az innen légvonalban több mint egy kilométerre elhelyezkedő rónafalui kápolnát több ház, valamint a közterület felől is takarja a zagyvarónai templom és a mellette található temető ravatalozója, de az az Őrhegy út néhány tíz méterrel arrébb fekvő szakaszairól, továbbá a Corvina út felől is látható – jegyzi meg a 3100.hu.

Cikkünkben létrehoztunk egy szavazást, amelyben több opciót is megneveztünk, hogy vajon mi látható a felvételen. 2023. február 28-án, délután negyed ötkor közel 5500 szavazat érkezett az Ezeréves Sólyomra, mögötte bő ezerszavazatos lemaradással, második helyen a drón szerepelt mint lehetséges megfejtés. Azoknak lett azonban igazuk, akik a más opcióra szavaztak, több mint 3500-an tettek így.

Rovatok