Index Vakbarát Hírportál

Kettészakad az ország: nyugaton felhős marad az ég, keleten kisüt a nap

2023. március 1., szerda 05:54

Sokfelé lehet napsütés szerdán az országban, ugyanakkor a nyugati részen felhős idő lehetséges. Jelentősebb havazás nem valószínű.

Szerdán kelet, északkelet felől csökken a felhőzet, egyre többfelé kisüt a nap. Nyugaton, délnyugaton viszont erősen felhős, borult marad az ég, itt eleinte jelentéktelen csapadék is előfordulhat – írja előrejelzésében az időkép. Az északkeleti szelet többfelé élénk lökések kísérhetik.

Hajnalban mínusz 5 és 3, kora délután pedig nyugaton 5–7, máshol 8–13 fokra van kilátás. Komolyabb havazás sehol nem várható. 

Fronthatásra nem kell számítani, de…

Szerdán nem várható fronthatás, de enyhe kettősfronti jellegű tünetek előfordulhatnak. Elsősorban a keringési és fejfájásos panaszokra hajlamosabbakra várhat nehezebb nap.

A felhős, borongós nyugati, délnyugati tájakon alacsony lesz hő- és komfortérzet, bágyadtság, levertség jelentkezhet. Máshol viszont egyre több lesz a napsütés, ami jó hatással lesz a hangulatunkra, közérzetünkre.

Figyeljünk a csúszós utakra!

A vizes, csúszós útszakaszok miatt a közlekedésben sem lankadhat a figyelem, eleinte ugyanis délnyugaton még előfordulhat gyenge eső, havas eső, vagy hószállingózás. Máshol azonban száraz utakra, és egyre több napsütésre számíthatunk.

A felerősödő északkeleti szél kissé csökkentheti a járművek menetstabilitását. Tartsanak megfelelő követési távolságot, vezessenek óvatosan!

(Borítókép: Szabó Réka / Index)

Rovatok