Index Vakbarát Hírportál

Lefújták festékkel a miskolci traffiboxot

2023. március 1., szerda 15:46

A napokban ismeretlen tettes festékkel lefújta a miskolci Kiss Ernő utcában elhelyezett traffiboxot, ezért a rendőrség eljárást indított az ügyben. Az eszköz fontos célt szolgál, ugyanis amióta üzemel, nem történt baleset az érintett útszakaszon.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az eszköz fél éve szűri ki a gyorshajtó sofőröket az említett útszakaszon. 

Miskolc ezen részén korábban két halálos közúti közlekedési baleset is történt, amióta azonban traffibox figyeli az utat, nem volt tragédia itt.

A napokban ismeretlen elkövető megrongálta a készüléket. A Miskolci Rendőrkapitányság ezért rongálás elkövetése miatt szabálysértési eljárást indított az ügyben.

A Miskolci Rendőrkapitányság külön felhívta a figyelmet arra, hogy gyorshajtás okozza a legtöbb közúti balesetet, valamint arról is tájékoztatott, hogy a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését tilos megakadályozni vagy megzavarni, mint ahogy az ellenőrzés eredményét sem lehet semmilyen módon befolyásolni.

A kihelyezett traffiboxok az agresszív gyorshajtók kiszűrésére szolgálnak, hogy mindenki biztonságoson közlekedhessen – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

A traffiboxokat észrevehetik az autósok az utakon, az viszont

nem látható egyértelműen a járművekből, hogy az adott dobozban éppen akkor van-e egyáltalán működő sebességmérő.

Az ilyen dobozok lényege, hogy mobil traffipaxot raknak a traffiboxokba, amelyek akár automatikusan is tudnak működni. A dobozok forgathatók, ezáltal mindkét irány ellenőrizhető.

Rovatok