Index Vakbarát Hírportál

Rémtörténet Újbudán, a nyílt utcán támadtak meg egy fiatal nőt

2023. március 1., szerda 14:13

Az ügyészség bíróság elé állított egy külföldi férfit, aki ordítozva rángatott egy fiatal nőt Budapesten. A rémült hölgy futva menekült, végül édesanyja segített neki megszabadulni támadójától. Az elkövetőt elítélték.

Egy nigériai férfit állított bíróság elé a Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség, miután a 24 éves férfi Újbudán támadt rá egy hazafelé sétáló fiatal nőre pár héttel ezelőtt.

A vádlott többször megragadta és lefogta az érintett nő kezét, majd húzta és rángatta, közben pedig hangosan kiabált is vele. A bíróság a férfit 1 év 2 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztette.

A nő futva menekült

A vád szerint a külföldi férfi 2023. február 12-én kora reggel Budapesten, a Szent Gellért téri villamosmegállónál angolul leszólított egy fiatal nőt, hogy útbaigazítást kérjen tőle. Ezt meg is kapta, és a hölgy továbbment.

A vádlott azonban követte a hazafelé tartó nőt, és közben angolul beszélt hozzá. Ezt a rémült nő figyelmen kívül hagyta, és haladt tovább. A férfit felidegesítette a sértett közömbössége, ezért elkezdett kiabálni vele, aki erre nagyon megijedt, ezért futva próbált menekülni a vádlott elől.

A férfi azonban utánafutott, majd amikor a Bartók Béla úton utolérte, hátulról megragadta a kezét, és hangosan kiabálni kezdett vele.

A sértett próbálta kiszabadítani magát a férfi fogásából, aki azonban

nem engedte el őt, hanem továbbra is erősen szorította a csuklóját, majd rángatta a Szent Gellért tér irányába.

Több perc is eltelt, mire a sértett ki tudta szabadítani magát a férfi szorításából, és fel tudta hívni az édesanyját. A vádlott ekkor azonban újra rátámadt, erősen megfogta mindkét kezét, és folyamatosan kiabált vele.

Ekkor egy járókelő a nő segítségére kelt, aki próbálta lenyugtatni a férfit, majd erővel kiszabadította a nő kezét a támadó fogásából. A vádlott ekkor

a férfit tenyérrel többször megütötte, majd ismét a sértett után futott, és újra megragadta a nő kezét.

A hölgy végül az otthona előtt, az édesanyja segítségével – aki már a ház előtt várta – ki tudta szabadítani magát a vádlott fogásából, és be tudott menekülni a házba. A támadót a rendőrök a helyszín közelében elfogták.

A férfi mindent megbánt

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a férfit gyorsított eljárásban állította bíróság elé. A vádlott a tárgyaláson teljes körű beismerő vallomást tett, a tettét ittas állapotával magyarázta, és megbánását fejezte ki.

A tárgyalás eredményeként a Budai Központi Kerületi Bíróság a férfit személyi szabadság megsértésének bűntette miatt bűnösnek mondta ki, és

ezért őt 1 év 2 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosításért, a vádlott Magyarországról történő, határozott tartalmú kiutasítása érdekében fellebbezett.

Az ügyészség oldalán közzétett felvételen látható, ahogy a fiatal nő támadójával dulakodik, és a nő védelmére kelő járókelő – miután őt a vádlott megütötte – kiszalad az útra. Végül a kamera megmutatja, ahogy a külföldi férfi ezután a nő után fut.

Rovatok