Index Vakbarát Hírportál

Vádat emelhettek Deutsch Tamás apósának gyilkosa ellen

2023. március 2., csütörtök 13:07

A Fővárosi Ügyészség csütörtökön vádat emelt egy 58 éves férfival szemben, aki 2021 decemberében, egy óbudai vendégház egyik lakásában szóváltásba keveredett az ingatlan üzemeltetőjével, akit egy vadászkéssel többször megszúrt. A férfi feltételezhetően Deutsch Tamás apósának gyilkosa lehet.

Az ügyészség közleményében egy óbudai vendégház egyik lakásában történt gyilkosság gyanúsítottjával szembeni vádemeléséről írnak, a Blikk információi szerint Lazsányi László gyilkosáról lehet szó.

A 2021. decemberi gyilkosságról az Index is beszámolt. Először még csak azt lehetett tudni, hogy egy ismert fideszes politikus apósa volt a gyilkosság áldozata, később azonban kiderült, hogy Deutsch Tamás apósáról van szó. Lazsányi László a Csepel egykori labdarúgója volt.

Azzal a késsel gyilkolt, amivel betört a lakásba

A vádirat szerint a vádlott 2020 májusától lakott a sértett által üzemeltetett, III. kerületi vendégház egyik lakásában, de már a beköltözésétől kezdve vita volt közte és a sértett között a lakáshasználati díj miatt.

A viszony továbbfajult, miután a vádlott 2021 júniusától már egyáltalán nem fizette a lakás után a havi használati díjat. A sértett az ezt követő hónapokban legalább 6 alkalommal szólította fel a vádlottat, hogy – mivel megszűnt a lakáshasználati joga – a személyes tárgyait szállítsa el az ingatlanból, a férfi azonban figyelmen kívül hagyta ezeket a felszólításokat, és 2021 augusztusában még birtokvédelmi eljárást is kezdeményezett a sértettel szemben.

A felek emellett kölcsönösen tettek egymás ellen feljelentést a rendőrségen. A sértett rongálás miatt jelentette fel a férfit, mivel az többször is feltörte a ház, valamint a lakás bejárati ajtaját, majd ott töltötte az éjszakát. 

A legutolsó zártörés éppen az elkövetés előtti napon történt.

Ilyen előzmények után a sértett másnap, 2021. december 3-án, az előző napon történt rongálás miatt újabb feljelentést tett a rendőrségen. Még ugyanezen a napon, este 6 óra körül az elkövető újból megjelent a III. kerületi ingatlannál, ahol egy vadászkéssel ismét felfeszítette előbb a ház, majd pedig a lakás bejárati ajtaját.

Ezt észlelve a sértett telefonon bejelentést tett a rendőrségen, majd ezután felment a lakásba, ahol közte és a vádlott között ismételten szóváltás alakult ki, ami ezúttal tettlegességig fajult. A vádlott először állon ütötte a sértettet, majd a nála lévő vadászkéssel többször megszúrta a védekezni próbáló férfit a hasán, a vállán és a kezén. A vádlottat elmeorvosi vizsgálatnak is alávetették.

B. István mélyrepülése

A Blikk információi szerint B. István ellen emel vádat az ügyészség. A férfi néhány éve még sikeres üzletember volt, fényűző életet élt. B. Istvánnak komoly üzleti múltja volt. Bizniszkarrierje csúcsán több száz alkalmazottja volt, boltjai ötmilliárd forintos forgalmat bonyolítottak.

2019 NYARÁIG PEDIG A CBA ÜZLETLÁNCBAN IS RENDELKEZETT EGY MINIMÁLIS, EGY SZÁZALÉK ALATTI RÉSZESEDÉSSEL. 

A férfi bukását az okozta, hogy volt egy tíz évvel ezelőtt kezdődő jogvitája, ami miatt vagyona nagy részét egy bizalmasára íratta át azért, hogy ne legyen lefoglalható. Abban állapodtak meg, hogy mindent visszakap majd, ha lezárul a jogvitája, azonban erről nem készült semmilyen hivatalos papír. A pénze visszaszerzése érdekében indított jogi próbálkozásai nem jártak sikerrel, egyre lejjebb csúszott.

(Borítókép: Deutsch Tamás 2022. május 16-án. Fotó: Papajcsik Péter / Index)

Rovatok