Index Vakbarát Hírportál

Óbudai lakásban termesztettek marihuánát

2023. március 3., péntek 09:33

Eljárás indult három budapesti férfival szemben, akik a gyanú szerint marihuánát termesztettek és raktároztak az egyikük óbudai lakásában. A járőrök többek közt 42 marihuánapalántát, inkubátorsátrakat, valamint 800 ezer forint készpénzt találtak náluk.

Az eddig nyilvánosságra hozott adatok szerint a 36 éves V. Attila és a 44 éves G. Árpád február 28-án délelőtt nagyon összevesztek a 69 éves Sz. Sándor lakásában. A konfliktus verekedésbe torkollott, G. Árpád pedig súlyosan megsérült.

Az összezördülés miatt aznap délelőtt bejelentést tettek a rendőrségen, V. Attila azonban az egyenruhások kiérkezése előtt távozott az óbudai lakásból. A járőrök viszont nem csak Sz. Sándort és G. Árpádot találták a helyszínen, hanem 

lefoglaltak 42 marihuánapalántát, körülbelül 10 kilogramm fagyasztott növényi törmeléket és három inkubátorsátrat is.

A BRFK III. Kerületi Rendőrkapitányságának tájékoztatása szerint transzformátorokra, permetezőgépre, keltetőtálcára, valamint számítógépre, lámpatestekre, és mintegy 800 ezer forintra is bukkantak a hatóságok.

A sérült férfit kórházba vitték, ahol a rendőrök jelenleg is őrzik, míg V. Attilát február 28-án délután egy XIII. kerületi parkolóban fogták el, majd az óbudai kapitányságra állították elő.

V. Attilát és Sz. Sándort kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt kihallgatták, de nem tettek érdemi vallomást. V. Attilát G. Árpád bántalmazása miatt testi sértés gyanújával is kikérdezték a rendőrök, ám ebben az ügyben szintén megtagadta a vallomástételt. Őt őrizetbe vették, valamint a letartóztatását kérték. G. Árpád orvosi ellátása miatt még nincs kihallgatható állapotban – írja a police.hu.

Rovatok