Index Vakbarát Hírportál

Jó hír a Harry Potter-rajongóknak, Budapestre költözik a varázsvilág

2023. március 3., péntek 15:04

Nem csak a tavaszi időjárás miatt lesz érdemes hétvégén programokat tervezni, szombaton ugyanis a Harry Potter szerelmeseinek kedveskednek a fővárosban. Vasárnap sem érdemes a négy fal között maradni, többek között a Néprajzi Múzeum kínál remek programlehetőséget; alapításának 151. évfordulója alkalmából ingyenesen lesz látogatható.

A hétvége a kikapcsolódásé és egyben a tavaszra való hangolódásé is, számtalan programlehetőség kínálkozik a fővárosban. A varázsvilág apró szerelmesei március 4-én eredhetnek a Harry Potter mágikus növényeinek nyomába. A Mesehősök növényei programsorozat játékosan próbálja tanítani a 3 és 12 éves kor közötti gyermekeket az élővilágról és a növényekről.

Magyarország egyetlen klasszikus zenei fesztiválja, a Kalandra Fül Fesztivál kimondottan a gyermekeknek és a kisgyermekes családoknak kíván programlehetőséget nyújtani. Szombaton a Budapest Music Center ad majd otthont a 3 előadásos eseménynek.

A tavasz kezdetével a Római-parti piac is megnyílik. Itt nemcsak vásárolni lehet majd, hanem találkozni, sétálgatni és beszélgetni – főleg ha olyan finomságok kísérik minden lépésünket, mint a friss lángos vagy a bográcsban készülő vörösboros marharagu.

Vasárnap sem érdemes a négy fal között maradni

Két korszakos legendát hallhatunk együtt a Zene Háza színpadán március 5-én. Először állt össze duóvá az indie-sztárzenekar Animal Collective alapítója, a szólóban is az elmúlt két évtized egyik meghatározó artpopalkotója, Panda Bear, valamint a nyolcvanas évek egyik legfontosabb zajrockzenekarát, a Spacemen 3-t vezető, később szólóban és producerként (MGMT, Beach House) is nagy hatású Sonic Boom.

Vasárnap alapításának 151. évfordulóját ünnepli a Néprajzi Múzeum, ezen alkalomból pedig egy egész családnak szóló, ingyenes eseménysorozattal jelentkeznek. 

Március 5-én ismét a Vígszínházban lép fel a Budapest Bár Farkas Róbert vezetésével, kiegészülve Behumi Dóri, Németh Juci, Frenk, Keleti András, Szűcs Krisztián és Lovasi András zenésszel.

További programokról a We Love Budapest oldalán lehet tájékozódni.

Rovatok