Index Vakbarát Hírportál

Meghalt Regös István újságíró

2023. március 3., péntek 17:12

Életének 84. évében meghalt Regös István újságíró, író, költő, a Mix Magazin alapító főszerkesztője.

Regös István 1939. december 20-án született. Újságíróként a Képes Újságnál és a Hétfői Híreknél dolgozott, majd a Magyar Televízióban riporter-műsorvezetőként folytatta pályafutását. Olyan sikeres riport- és interjúműsorokat szerkesztett és vezetett, mint A Hét, az Óriáskerék vagy a Reflektor Magazin – számolt be az MTI.

Dokumentumsorozataiért több jelentős szakmai díjat nyert. Leghíresebb munkája az Alkohol és a Bűn című sorozat, amelyek mára a műfaj klasszikusának számítanak és amelyek dokumentumregény formában rekordpéldányszámban keltek el.

1992-ben Magyarországon az elsők között alapított és vezetett sikeresen évtizedekig PR-céget. 2001-ben alapította és több mint húsz éven keresztül irányította  a Mix Magazint és a Mix Online internetes hírportált, melyekben a közélet minden területén értékeset alkotó művészekkel, ismert emberekkel készültek interjúk, riportok. 

Regös István írt regényt és verseskötetet, valamint számos közéleti, politikai és művészi témájú publicisztikát, melyek A megfagyott idő címen könyv formájában is megjelentek több kötetben. Élete végéig aktív maradt, cégei vezetése mellett újságíróként a nagyvilág dolgaival kapcsolatos gondolatait rendszeresen kifejtette véleménycikkeiben. Regös István három gyermek édesapja volt, feleségével több mint négy évtizede élt házasságban.

Rovatok