Index Vakbarát Hírportál

A lakosság számára ingyenes sportlétesítmény épül Óbudán

2023. március 4., szombat 14:11

Bősz Anett, a DK humán területekért felelős főpolgármester-helyettese és Kiss László, III. kerületi DK-s polgármester sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az új óbudai sportlétesítmény – melyet a Fővárosi Közgyűlés hoz létre – többfunkciós lesz: lakossági, egyesületi és környezeti célokat fog szolgálni egyszerre.

A Fővárosi Közgyűlés a Márton úti sporttelepen egy mindenki számára elérhető sportlétesítményt hoz létre, amely mind az egyesületek, mind az amatőr, mozgást kedvelő állampolgárok számára hasznos lehet – jelentette be sajtótájékoztatón Bősz Anett, a DK humán területekért felelős főpolgármester-helyettese és Kiss László, III. kerületi DK-s polgármester.

Az eddig elhanyagolt ingatlan felújításával ráadásul nemcsak a lakosság egészséget javíthatjuk, és nemcsak a sportegyesületek járnak jól, hanem a környezetünkkel is jót teszünk, így a sportolók minőségi és biztonságos körülmények között mozoghatnak majd, a közhigiénia és a közbiztonság javulása pedig az egész kerületben érezhető lesz

– tették hozzá.

Az ellenzéki politikusok szerint a projekt azért kiemelt fontosságú, mert az Orbán-kormány az elmúlt tizenkét évben „stadiont stadionra halmozott”, miközben az amatőr sporttal „sosem törődött”.

Rovatok