Index Vakbarát Hírportál

Kiadták a figyelmeztetést, van, ahol már veszélyes a levegő minősége

2023. március 5., vasárnap 16:18

A Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatása szerint az országban többfelé megemelkedett a légszennyező anyagok koncentrációja. Északkeleten veszélyes, egészségtelen a levegő minősége, de hamarosan javulásra lehet számítani.

A csendes időjárás feldúsította a levegőben a szálló port az elmúlt napokban. A szombati mérések alapján csak Miskolcon ért el veszélyes szintet a levegő minősége, az ország más területein nem kritikus a helyzet – írja az Időkép.

Másik négy északkeleti városban – Sajószentpéter, Kazincbarcika, Putnok, Hernádszurdok – viszont egészségtelen, több helyen pedig kifogásolt a levegő minősége.

A hétvége, valamint a következő napok szeles időjárása miatt ugyanakkor gyors javulásra lehet számítani. Hétfőn többfelé, kedden főként az északkeleti tájakon élénkül fel vagy erősödik meg a délnyugati szél, ami rövid időn belül kitisztíthatja a levegőt.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.

Rovatok