Index Vakbarát Hírportál

Elfogták a vecsési nőt, aki többek között a saját nagyanyját is becsapta

2023. március 6., hétfő 09:16

A csaló néhány hónap alatt ötven embert vert át. A nő álprofilt hozott létre, aminek segítségével nem létező ékszereket árult.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendőrei elfogták a 30 éves vecsési nőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy internetes csalásokkal legalább ötven embert átvert, köztük a saját nagyanyját is – közölte a rendőrség.

A nőt egy kalocsai lakos jelentette fel 2021 nyarán. A csaló egy internetes oldalon hirdetett egy ezüst nyakláncot, amelyet egy jóhiszemű vásárló meg akart vásárolni tőle, ezért elutalta neki a vételárat. Az ékszert azonban soha nem kapta meg, az eladó az utalás után elérhetetlenné vált. Tetézte a bajt, hogy a vevő a pénzt tévedésből kétszer küldte el a megadott számlaszámra.

Kiderült, hogy a csaló néhány hónap alatt ötven embert vert át, méghozzá úgy, hogy egy álprofilt hozott létre, amely segítségével nem létező ékszereket árult.

A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a feltételezett elkövetőt, aki beismerte tettét.

Az asszony a saját nagyanyját is megkárosította, ugyanis a vásárlók a nagyszülő bankszámlájára küldték a kicsalt összegeket.

Azért, hogy akadály nélkül hozzáférjen a pénzhez, a rokonának azt hazudta, a számlát zárolták, ezért még a nyugdíját sem tudják folyósítani. Így néhány hónapig a nagyanyja nyugdíját is felvette és elköltötte.

A szabadlábon védekező gyanúsított ügyében a Kalocsai Rendőrkapitányság nyomozói a napokban befejezték a vizsgálódást, és az iratokat vádemelési javaslattal adták át az ügyészségnek.

Rovatok