Index Vakbarát Hírportál

Súlyos autóbusz-baleset történt Szegeden, több mint tízen megsérültek

2023. március 6., hétfő 21:00

Egy autóbusz és egy személyautó ütközött össze Szegeden hétfő délután. A balesetben egy ember életveszélyesen, hárman súlyosan, heten pedig könnyebben sérültek meg. A rendőrség tömegszerencsétlenség okozása miatt indított eljárást.

Összeütközött egy autóbusz és egy személygépkocsi Szegeden, a Hattyas utca és a Dobó utca kereszteződésénél. A baleset március 6-án, 14 óra 40 perc körül történt, amikor a Dobó utcából érkező személyautó nem adott elsőbbséget a Bem utcán, védett útvonalon haladó menetrend szerinti autóbusznak – közölte honlapján a rendőrség.

A járművek összeütköztek, végül a busz fának csapódott. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint

a busz vezetője beszorult a járműbe, őt a műszaki mentést végző szegedi hivatásos tűzoltók szabadították ki.

Hangai József, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az RTL Híradónak elmondta, hogy összesen tizenegy sérültet vizsgáltak meg, és láttak el a helyszínen. Közülük

egy ember életveszélyesen, hárman súlyosan, míg heten könnyebben sérültek.

A helyszíni ellátást követően mind a tizenegy embert kórházba vitték a mentők.

Az életveszélyes és három súlyos sérült a buszon utazott, az autó sofőrje könnyebb sérüléseket szenvedett. A csatornának nyilatkozó egyik szemtanú elmondta, hogy

a kereszteződésben egy fenyőfa takarja a kilátást,

emiatt az autó sofőrje nem látta a buszt. A rendőrségi közlemény szerint tömegszerencsétlenség okozása miatt indult eljárás.

Rovatok