Index Vakbarát Hírportál

Ismét egyeztetett a köznevelési államtitkár és a pedagógusszervezetek

2023. március 6., hétfő 14:33

Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkárral folytattak egyeztetést hétfőn a pedagógusérdek-védelmi szervezetek, és már a következő érdekképviseleti egyeztetés dátuma is ismert.

Hétfőn folytatódott az egyeztetés a köznevelést és a pedagógusokat érintő törvénytervezetekről – közölte a Belügyminisztérium az MTI Országos Sajtószolgálatán keresztül.

Az eseményen Maruzsa Zoltán, a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára és az érdekvédelmi szervezetek képviselői folytattak megbeszélést.

A kommüniké szerint a találkozón a költségvetési törvény módosítására vonatkozó javaslatról, valamint a pedagógusok foglalkoztatására vonatkozó új jogállási törvény első részéről egyeztettek a felek.

A Belügyminisztérium emlékeztet rá, hogy hónapokig tartó előkészítés, online és személyes konzultációkat követően a köznevelési államtitkár 2023. március 1-jén tájékoztatta a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete (MZTSZ), valamint a Nemzeti Pedagóguskar vezetőit arról, hogy megkezdődik a szakmai egyeztetés a jogszabálytervezetekről.

A tárca társadalmi egyeztetésre bocsátotta a javaslatait, 2023. március 9-én tanácskozik a Köznevelés-stratégiai Kerekasztal, 2023. március 13-án pedig újabb érdekképviseleti egyeztetésre kerül sor – áll a közleményben.

Rovatok