Index Vakbarát Hírportál

Donáth Anna a magyar kormányról: Képmutatásból jeles, diplomáciából elégtelen

2023. március 6., hétfő 13:25

A Momentum politikusa egy Facebook-bejegyzésben kritizálta a kormánypártot Svédország és Finnország NATO-csatlakozásának késleltetése miatt.

A magyar kormánypárti politikusok az utóbbi hetekben beszéltek arról, hogy Finnország és Svédország – amelyek most csatlakozni szeretnének a NATO-hoz – szerintük „hazugságokat” terjesztett Magyarországról az utóbbi években.

Emiatt a magyar parlament delegációja is találkozni fog a két ország törvényhozóival a következő napokban.

Donáth Anna ezzel kapcsolatban arról írt, hogy szerinte a mostani helyzet ahhoz hasonlít, amit Magyarország az Európai Unión belül csinál.

„Szeretném emlékeztetni a kormánypárti politikusokat, hogy 13 éve megállás nélkül támadják »Brüsszelt«, miközben azt kérik az EU-tól, hogy ezermilliárdokkal támogassa Magyarország költségvetését” – írta.

Hozzátette azt is: „Nem látom, mit nyer Magyarország a finn–svéd NATO-csatlakozás késleltetésén. Azt viszont napi szinten látom, mit veszít Magyarország az EU-s pénzek kifizetésének késlekedésén.”

Képmutatásból jeles, diplomáciából elégtelen

fogalmazta meg véleményét Donáth Anna.

Korábban ebben a cikkünkben írtunk arról részletesen, hogy a magyar pártok miként nyilvánultak meg ugyanebben a kérdésben. 

(Borítókép: Donáth Anna a Momentum évértékelőjén 2023 februárjában. Fotó: Kaszás Tamás / Index)

Rovatok