Index Vakbarát Hírportál

Brüsszelbe megy Varga Judit, a hét második felében tárgyal az igazságügyi reformról

2023. március 6., hétfő 16:54 | aznap frissítve

Az igazságügyminiszter még a héten Brüsszelbe utazik, várhatóan a hét második felében. Varga Judit az igazságügyi reform részleteiről egyeztet a bizottsággal.

Varga Judit igazságügy miniszter Didier Reynders jogérvényesítésért felelős biztossal tárgyal majd Brüsszelben az Európai Bizottság által elvárt igazságügyi reform részleteiről – erősítette meg az atv.hu portálnak az igazságügyi tárca sajtóosztálya. 

Ahogy arról beszámoltunk, Navracsics Tibor területfejlesztési és EU-forrásokért felelős miniszter szerdán tárgyal Brüsszelben az uniós pénzekről. A tárgyalás főtémája az alapítványi egyetemek kuratóriumi tagjai lesznek. Az Index megkeresésére a tárca azt közölte, hogy „egy tárgyalási folyamat kellős közepén vagyunk, aminek a következő része Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter szerdai brüsszeli megbeszélései lesznek, ahol, mint mindig, megállapodásra törekszünk majd”. 

Ezt tettük akkor is, amikor az unió illetékesei korábban egyvalamit, a miniszterek és államtitkárok távozását kérték a kuratóriumokból. Ezt is teljesítettük már

– írta lapunknak adott válaszában Navracsics Tibor kabinete.

Ujhelyi István értesülései szerint az Európai Bizottság nem fogadja el a kormány módosításait az alapítványi fenntartásba került egyetemek kuratóriumi tagjainak összeférhetetlenségi vonatkozásában, és azt is tudni véli, hogy a bizottság egyelőre nem lát elégséges előrelépést az igazságügyi rendszer reformjánál sem, de ennek határideje egyébként is csak március vége.

Rovatok