Index Vakbarát Hírportál

Orosz Anna Gyurcsány Ferenc gratulációjáról: Újra és újra görcsbe rándul a gyomrom

2023. március 7., kedd 21:54

Hétfőn tette le képviselői esküjét az Országgyűlésben Ráczné Földi Judit DK-s politikus, aki a korábban elhunyt Kordás László helyére került be az ellenzéki párt frakciójába.

Orosz Anna, a Momentum országgyűlési képviselője is reagált arra, ahogyan Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke gratulált a párt újonnan esküt tett képviselőjének, Ráczné Földi Juditnak.

A volt miniszterelnök ugyanis látványosan, kezeit megfogva, közel hajolva gratulált a politikusnak. A kormánypárti képviselők – köztük Orbán Viktor miniszterelnökkel – somolygással fogadták a jelenetet. Görög Ibolya protokollszakértő túlzásnak nevezte a történteket.

A momentumos közösségi oldalán kritizálta a látottakat. Mint fogalmazott, „újra és újra és egyszerre rándul görcsbe a gyomrom, és gondolkodom közben azon, hogy ez szimplán a nyers bunkóság megnyilvánulása vagy egy megrendezett jelenet”.

Az ellenzéki politikus arról is írt: „Szégyen, hogy ott tartunk, hogy egy politikus – történetesen Magyarország volt miniszterelnöke – azt gondolja, hogy ez így rendben van. Hogy oké egy női politikustársa testét tapogatni, kezét lefogni, nyakába, fülébe sugdosni. A másik nyilvánvaló akarata ellenére”.

Orosz Anna bejegyzésében arra is kitért, hogy ezeket a felvételeket többek között azok a nők is látják, akik egy bántalmazó kapcsolatból akarnak kiszállni.

A bántalmazott nőket, az egyenlőségben hívő felnövekvő generációt, a jóérzésű választókat veszi semmibe az, aki így viselkedik, ilyen példát mutat, aki ennyire nem képes az önreflexióra

– zárta bejegyzését a Momentum képviselője.

Gyurcsány Ferenc megmagyarázta

A DK elnöke kedd este az ATV vendége volt, ahol az ölelkezésről elmondta, hogy tüntetőleg volt, és előre megbeszélték. A politikus kiemelte: mindegy, mit mond a protokollszakértő, ugyanis nem protokolláris eseményen vettek részt. Formálisan egy férfi és egy nő ölelkezik, de valójában itt két barát ölelkezik.

Szerintük becsületes az új képviselő, ha nem gondolták volna, akkor nem engedik, hogy beüljön a parlamentbe, „mert ők egy ilyen párt”. Megtámadták a képviselőjüket, és ők tüntetőleg ölelkeztek hosszan.

Amint arról az Index is beszámolt, az Országgyűlés hétfői ülése Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felszólalásával kezdődött. A legfontosabb dolgokat ebben a cikkünkben szedtük össze.

Rovatok