Index Vakbarát Hírportál

Besétálós módszerrel fogták ki az év pontyát

2023. március 7., kedd 09:35

Az idei év első, húsz kilogramm feletti pontyát fogták ki a Balatonból. A szerencsés horgász a besétálós módszernek köszönhette sikerét. A pontyot hitelesítette a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Kft. egyik halőre.

Kifogták a Balatonból a 2023-as év első bejelentett 20 kilogramm feletti pontyát – számolt be Facebook-oldalán a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Kft. (BHNp Zrt.).

A siker Valtner Tamás nevéhez fűződik, aki az úgynevezett besétálós módszert alkalmazta,

ami röviden annyit tesz, hogy a vízben állva dobja be a horgász a csalit a vízbe, majd kisétál onnan és a parton várakozik a kapásra. A pontyot hitelesítette a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Kft. egyik halőre.

A Pecaverzum emlékeztet, a balatoni pontyrekordot 2020 novembere óta Németh Attila tartotta egy 32,22 kilós példánnyal, a VIII. Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupán (IBCC) tavaly azonban megdőlt a csúcs. Április 27-én Vogel András, a VMFISHING csapatának horgásza egy 32,375 kilós példányt fogott. 2022 augusztusában azonban egy még nagyobb ponty került horogra: Varga Valter 32,88 kilós tükröse a jelenlegi balatoni pontyrekord.

Rovatok