Index Vakbarát Hírportál

Jóval a piaci ár alatt szerezhetett meg egy ingatlant Schadl György sofőrje

2023. március 7., kedd 16:20

Egy végrehajtási árverésen a valós piaci árnál jóval alacsonyabban vásárolhatott meg egy ingatlant Schadl György sofőrje.

Feltehetően törvényes volt az eset, de megkérdőjelezi a végrehajtási rendszer hatékonyságát, hogy Schadl György sofőrje jelentősen a piaci ár alatt jutott hozzá egy végrehajtási árverésen egy érdi ingatlanhoz – írja az rtl.hu a birtokába jutott vallomásra hivatkozva.

A férfi vallomása alapján 2021-ben árverésen juthatott hozzá az érdi ingatlanhoz, elmondása szerint

a 40,5 millió forintos ár helyett 24,5 millió forintot kellett fizetnie.

A vallomásban az is szerepel, hogy a férfinak az ügylet érdekében meg kellett vásárolnia a követeléskezelőtől azokat a banki tartozásokat, amelyek erre az ingatlanra vonatkoztak, valamint be kellett fizetnie egy összeget azért, hogy végrehajtást kérőként beléphessen az eljárásba. Ezért a két tételért összesen 24,5 millió forintot fizethetett, amit Schadl György adhatott neki kölcsön.

Az árverésen végül 40,5 millió forintos ajánlattal nyert a férfi, de azt állítja, hogy nem kellett további összegeket befizetnie, mert a vételárba beszámították a korábban említett 24,5 millió forintot, valamint a megvásárolt hitel kamatait is, az ingatlant végül piaci értékénél 16 millió forinttal olcsóbban szerezhette meg.

A cikkben arról is írnak, hogy a férfi 1,5 millió forintot kapott Schadl Györgytől renoválásra, majd 41,5 millióért értékesítette a házat, összességében 15,5 milliót keresett az ügyleten, de vallomása alapján ebből 8,9 millió forintot a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökének adott.

A Schadl–Völner-ügy állásáról és a perről itt írtunk bővebben.

Rovatok