Index Vakbarát Hírportál

Meghalt egy idős nő a szentgotthárdi fürdőben

2023. március 7., kedd 19:32

Hétfőn meghalt egy idős osztrák nő a szentgotthárdi fürdő egyik medencéjében.

Az esetről a nyugat.hu értesült, amelynek egy olvasója számolt be a tragédiáról. Azt írták, hogy a nő rosszul lett. Az egyik úszómester megkezdte az újraélesztését, de sem ő, sem pedig a később kiérkező mentősök nem jártak sikerrel.

A portál olvasója azt is nehezményezte, hogy a fürdőben a tragédia ellenére „az élet ment tovább”, mintha mi se történt volna. Ezt azonban cáfolta a fürdőt üzemeltető Gotthárd-Therm Kft. ügyvezetője. Víg Balázs azt mondta, hogy a testet elparavánozták, az érintett részleget lezárták, a vendégeket pedig – akik nagy része valószínűleg nem is tudta, hogy mi történt – egy másik részlegbe terelték át. 

Eközben a délutáni programokat lemondták, illetve leállították a napi belépők árusítását is. Az ügyvezető szerint a fürdő személyzete, különösen az úszómesterek, profizmussal és a szigorú protokollal kezelték a tragédiát, ahogy a gyorsan kiérkező mentősök, a rendőrök és az igazságügyi orvosszakértő is.

„Egy 65-70 év körüli osztrák szállodavendég hunyt el a medencetérben, az előzetes orvosi vélemények szerint szervi probléma okozta a halálát. A tragédia tőlünk függetlenül következett be, de természetesen nagyon sajnáljuk” – írta a halálesetről a fürdő ügyvezetője.  

A nyugat.hu kérdéseire válaszolva a Vas vármegyei rendőrség azt közölte, hogy a Szentgotthárdi Rendőrőrs közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja a haláleset körülményeit.

Rovatok