Index Vakbarát Hírportál

Az Ipolyt átúszva próbált menekülni az embercsempész

2023. március 8., szerda 13:00

Az Ipoly folyót átúszva próbált menekülni egy szír embercsempész. A szlovák rendőrök elfogták, és átadták a magyar hatóságnak.

A szobi rendőrök 2023. március 7-én reggel 8 óra körül akartak igazoltatni egy magyar honosságú kék furgont. A sofőr a rendőrök többszöri jelzésének ellenére sem állt meg, miközben Letkés, Petőfi utcában a teherautóval egy fának és egy családi ház kerítésének ütközött. A helyszínt elhagyta, majd az Ipoly folyót átúszva szlovák mélységbe menekült – közölte honlapján a rendőrség.

A járműben 32 szír állampolgár volt, akik Magyarországon való jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni. Őket a rendőrök visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészt – 23 éves szír állampolgár – a szlovák rendőrség beosztottjai 8 óra 45 perckor a folyó partján elfogták, őt a magyar hatóságoknak átadták, akik a váci rendőrkapitányságra állították elő.

Vele szemben a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indított, a férfit őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását.

Rovatok