Index Vakbarát Hírportál

Ráczné Földi Judit elárulta, mi áll a gyurcsányi ölelés hátterében

2023. március 8., szerda 19:40

A Demokratikus Koalíció frissen esküt tett országgyűlési képviselője leszögezte, hogy előre meg volt beszélve az ölelés, amely megdöbbent arcokat váltott ki az Országgyűlésben. Ráczné Földi Judit szerint élete egyik legfontosabb pillanatát próbálják bemocskolni.

„Elnök úrral mi ezt előre megbeszéltük, hogy az elmúlt nehéz időszakot, ugye rengeteg támadást kaptam, egy öleléssel fogja zárni, meg fog ölelni az eskütétel után” – mesélte az RTL Híradónak Ráczné Földi Judit.

A frissen esküdt tett DK-s országgyűlési képviselő arról is beszélt, hogy ebben a nehéz időszakban a DK közössége kiállt mellette, elképesztő támogatást és biztatást kapott. Ráczné Földi Judit felháborítónak tartja, hogy vannak olyan pártok és politikusok Magyarországon, akik egy ártalmatlan ölelést is zaklatásnak titulálnak, ezzel az igazi zaklatóktól elvéve a hangsúlyt. 

Mint elmondta, az arcára kiülő zavarodottság nem az ölelés, hanem az izgalom miatt volt, hogy ott áll kint egyedül. Ez egy új helyzet számára, és úgy gondolja, mindenki zavarban lett volna ebben a szituációban.

A DK országgyűlési képviselője visszanézte azóta a kormánytagok reakciójáról készült felvételeket. Úgy látja, hogy az ő reakciójuk ami igazán meglepő, hogy hahotázásban törtek ki.

Ez egy elképesztően fontos pillanat volt az én életemben, és ezzel a mémgyártással, amit most csináltak, ezeket a pillanatokat próbálták bemocskolni. Az a szomorú, hogy nem csak kormánypárti képviselők

– zárta gondolatait Ráczné Földi Judit.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendégeként beszélt arról, hogy tüntetőleg ölelkezett olyan sokáig Ráczné Földi Judittal, amivel a többi ellenzéki pártnak kívánt üzenni. A DK elnöke elárulta azt is, hogy tisztességes, tehetséges, sokat dolgozó nőnek tartja a DK elnöke az újdonsült képviselőt, akit szerinte tisztességtelenül bántanak. 

(Borítókép: Ráczné Földi Judit, a Demokratikus Koalíció képviselője esküt tesz az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. március 6-án. Fotó: Máthé Zoltán / MTI)

Rovatok