Index Vakbarát Hírportál

Tizenkilenc év fegyházat kapott a házigazdáját és lakótársát meggyilkoló férfi

2023. március 8., szerda 20:29

Tizenkilenc év fegyházbüntetésre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék szerdán azt a férfit, aki 2020-ban fejszével megölte házigazdáját és lakótársát. Az ítélet nem jogerős.

A három férfi gyakran italozott hármasban, de „kapcsolatuk nem volt veszekedésektől mentes”. A vádlott 2020 áprilisának egyik estéjén amfetamint fogyasztott, majd a számítógépen játszott, miközben elhatározta, hogy megöli lakótársait. Magához vette a fejszét, majd meggyilkolta a két férfit − írta a törvényszék az MTI-nek küldött közleményben.

A vádlott először az apját értesítette a történtekről, később a mentőket és a rendőröket. A diszpécsernek azt mondta, hogy lakótársai leütötték, bántalmazták és megerőszakolták.

A törvényszék döntését az ügyész tudomásul vette, a vádlott és a védő téves minősítés miatt, illetve enyhítés érdekében nyújtott be fellebbezést, ezért az ítélet nem jogerős − olvasható a közleményben.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06 (80) 225-225-ös számon.

Személyesen az önhöz legközelebbi áldozatsegítő központban kérhet segítséget, az áldozatsegítő központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.

Rovatok