Index Vakbarát Hírportál

Sorra mondanak le a tisztviselők Hódmezővásárhelyen

2023. március 8., szerda 16:26

Lemondott tisztségéről Karsai Éva, Hódmezővásárhely jegyzője, döntését a szerdai összapparátusi értekezleten jelentette be. Az előző jegyző február 22-én mondott le.

Karsai Éva február 10-től felmondási idejét tölti, utolsó munkanapja április 9-én lesz. Úgy fogalmazott, hogy a családja miatt gondolkodott sokáig felmondásán. Két kisgyereke mellett szeretne ugyanúgy 100 százalékos teljesítményt nyújtani, mint ahogyan azt a hivatalban tette.

Azt is elmondta, hogy

a kiélezett politikai helyzetből adódó rengeteg feladat és felelősség miatt volt kénytelen meghozni ezt a döntést.

Karsai Éva tavaly július 1-jétől töltötte be a jegyzői posztot. A feladatot azonban már év eleje óta aljegyzőként ellátta, mivel a korábbi jegyző, Tatár Zoltán február 22-én lemondott. A hódmezővásárhelyi városvezetésből január 20-i hatállyal távozott Szabó János alpolgármester, aki mintegy másfél éven át közgyűlésen kívüli tagként látta el feladatát.

Február 9-én lemondott alpolgármesteri tisztségéről Kis Andrea (MSZP) alpolgármester is. Az ő leváltását a polgármesteri hivatalban és a hódmezővásárhelyi politikai közösségben régóta fennálló feszültség miatt tavaly áprilisban kezdeményezte Márki-Zay Péter (MMM – Tiszta Vásárhelyért Egyesület) polgármester, de indítványa nem kapta meg a szükséges minősített többséget a közgyűlésben. Ezt követően a polgármester elvonta Kis Andrea feladatköreit.

(Borítókép: A polgármesteri hivatal épülete Hódmezővásárhelyen 2022. március 21-én. Fotó: Nagy Tamás / Index)

Rovatok