Index Vakbarát Hírportál

Sok felhővel tér vissza a meleg szerdán

2023. március 8., szerda 06:09 | aznap frissítve

Bár sok felhő lesz az égen, így is naposabb időre van kilátás, a Dunántúlon többfelé is erős szél várható. Napközben 15 Celsius-fokot is mutathat a hőmérő.

Szerdán rövid napos időszakok valószínűek, azonban sok felhő lesz felettünk, elszórtan ráadásul kialakulhat időnként eső vagy akár zápor is – írja előrejelzésében az Időkép.

A prognózis szerint a Dunántúlon többfelé erős lesz a déli-délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet javarészt 1 és 6 Celsius-fok között valószínű. Napközben viszont melegszik majd az idő, a maximumok 9 és 15 Celsius-fok között alakulhatnak.

Az orvosmeteorológia szerint szerdán továbbra is egy melegfronti hatás érvényesül majd, így a migrén és a vérnyomásproblémák mellett erősödő gyulladásos bántalmak is jelentkezhetnek, majd a déli óráktól egyre erősebbé válhatnak a koncentrálási panaszok.

A szelesebb tájakon élők körében a fejfájásos panaszok is fokozódhatnak, emellett ingerlékenység és nyugtalanság is előfordulhat.

Kiadták a figyelmeztetést

Csütörtökön több helyen esőre, záporokra készülhetünk, helyenként zivatarok is kialakulhatnak. Délután válhat szakadozottabbá a felhőzet nyugat felől. Élénk, erős, néhol viharos lökések kísérik a nyugati-délnyugati szelet. Az enyhe hajnal után délutánra 13 és 20 fok közé melegedhet a levegő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökre viharos szél miatt két vármegyére adott ki elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést. A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 kilométer per órát Baranya és Somogy vármegyében. 

Zivatarok miatt öt vármegyére van érvényben figyelmeztetés. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok