Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor virággal köszöntötte a Karmelita kolostor női dolgozóit

2023. március 8., szerda 11:59 | aznap frissítve

Orbán Viktor miniszterelnök a nemzetközi nőnap alkalmából köszöntötte a Karmelita kolostor női dolgozóit. Karácsony Gergely főpolgármester és Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke sem feledkezett meg a hölgyekről, ők is posztoltak közösségi oldalukon.

A magyar kormányfő egy-egy szál nárcisszal és tulipánnal ajándékozta meg a Karmelita kolostorban dolgozó hölgyeket. A miniszterelnök a virágok átadását követően összeállt egy közös fotóra a négy dolgozóval, és a közösségi oldalára is kiposztolták a képet.

Köszönjük a tisztaságért felelős hölgyek munkáját! Boldog nőnapot!

– írta Facebook-oldalán Orbán Viktor.

A miniszterelnök közösségi oldalára később egy videót is kiposztoltak, melyen az látható, hogyan lepi meg a dolgozókat a kormányfő. Orbán Viktor viccesen megjegyezte: „nem lánykérés, csak nőnap”.

Karácsony Gergely főpolgármester egy videóval jelentkezett a nőnapon. A bejegyzéséhez pedig azt írta, hogy „már megint öregedő öltönyös urak érzik magukat felhatalmazva arra, hogy megmondják, hogy hol is van a nők helye. Pedig a nők helyét csak egyetlen helyen keressük: a saját álmaik kiteljesítésében.”

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke szerint olyan világban élünk, ahol nőnek nehezebb lenni, mint férfinak, majd hozzátette: „de talán szebb nőnek lenni, mint férfinak”. A volt miniszterelnök úgy fogalmazott: „Férfivilág van. Kialakult, elfogadott, persze időnként felrúgott szerepek.”

Gyurcsány Ferenc azt írta közösségi oldalán, hogy a „nőnap nekem arról szól, hogy a nő nem kevesebb, mint a férfi, ezért sokáig küzdeni kellett. A jog már nem ismer különbséget. De az élet még akkor is tesz, amikor szerintem az bántó. Lesz még dolog. Boldog nőnapot!”

Rovatok