Index Vakbarát Hírportál

Kiderült, kik a legbefolyásosabb magyar nők 2023-ban

2023. március 8., szerda 08:10 | aznap frissítve

A Forbes Magyarország kilencedszer állította össze a legbefolyásosabb magyar nők listáját. A magazin üzlet, média, közélet és kultúra kategóriákban készítette el hagyományos rangsorát.

A közéleti lista első helyén, a tavalyi évhez hasonlóan, ezúttal is Novák Katalin köztársasági elnök végzett. A második helyre Schmidt Mária, a Terror Háza főigazgatója, a 20. és 21. Század Intézet főigazgatója került, míg a harmadik Varga Judit igazságügyi miniszter lett. Dobrev Klára negyedikként zárt, a miniszterelnök felesége, Lévai Anikó pedig az ötödik helyet szerezte meg a listán.

A média kategóriában sem történt változás 2022-höz képest: ezúttal is Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója végzett az élen Kálmán Erikát, a Mediaworks vezérigazgatóját, valamint Pácsonyi Daniellát, a Central Médiacsoport digitális lapigazgatóját megelőzve. Ebben a kategóriában D. Tóth Kriszta hatodik, Szalai Vivien, a TV2 hírigazgatója kilencedik, míg Máté Krisztina tizedik lett.

A kultúra kategóriában a tavalyi listához képest egy helyet előrelépve lett első Kolosi Beáta, a Líra Könyv Zrt. vezérigazgatója és résztulajdonosa. Másodikként a 2022-es győztes Spengler Katalin műgyűjtő, a párizsi Pompidou Központ akvizíciós bizottságának tagja, harmadikként Oszkó Péter pénzügyminiszter felesége, Oszkó-Jakab Natália, a Liszt Intézet Brüsszel és a Művészetek Völgye Fesztivál igazgatója zárt.

Az üzlet kategória első három helyezettje:

  1. Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója
  2. Balogh Gabriella, az OTP igazgatósági tagja
  3. Orbán Ráhel, az ODU Store alapítója és tulajdonosa

A négy kategória 2023-as rangsorának további helyezettjeit a Forbes honlapján lehet megtekinteni.

(Borítókép: Novák Katalin 2021. február 16-án. Fotó: Sóki Tamás / Index)

Rovatok