Index Vakbarát Hírportál

Verekedő, lövöldöző vagyonőrök ellen emelt vádat az ügyészség

2023. március 8., szerda 12:17

Két verekedő, lövöldöző vagyonőr ellen emelt vádat a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség – tudatta a Fővárosi Főügyészség közleményben szerdán az MTI-vel.

A vádirat szerint a vádlottak egy harmadik – azóta elhunyt – társukkal együtt egy VII. kerületi szórakozóhelyen vagyonőrként dolgoztak. 2021. október 31-én hajnalban egyikük szóváltásba keveredett egy férfival, akit ököllel megütött. Társa elővett egy valódinak látszó fegyvert, és azt a bántalmazott férfi feje felett egyszer elsütötte, majd fenyegetően ráfogta.

Ekkor a megtámadott férfi segítségére kelt a sértett, aki a vádlottak harmadik társát lefogta, hogy a további bántalmazást megakadályozza. A támadó azonban kiszabadult a fogásból, megfordult, megrúgta a sértettet, a fegyveres vádlott pedig ráfogta a pisztolyt, és egyszer az ő irányába is elsütötte.

A sértett ezután a falhoz hátrált, kezét felemelte, jelezve, hogy nem kíván tettlegességben részt venni. Ennek ellenére két támadó is többször ököllel megütötte, emiatt eltört az orra.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság és súlyos testi sértés miatt emelt vádat, és mindkét vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetést indítványozott – közölte a főügyészség.

Rovatok