Index Vakbarát Hírportál

Zivatarcellák érték el Magyarországot, jégdara és villámlás várható

2023. március 9., csütörtök 06:10

Csütörtökön változó lesz az idő, napközben akár 20 fok is lehet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat tíz vármegyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést zivatar miatt. Villámlásra, szélerősödésre, és jégesőre is lehet számítani.

Csütörtökön a változóan felhős-napos időben többfelé kell számítani időnként esőre, záporokra, helyenként zivatarok is kialakulhatnak. Délután válhat szakadozottabbá a felhőzet nyugat felől. Élénk, erős, néhol átmenetileg viharos lökések is kísérhetik a nyugati-délnyugati szelet. 

Hajnalban 1 és 9, délután 13 és 20 fok között alakulhat a hőmérséklet, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokkal hűvösebb lehet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön tíz vármegyére adott ki elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést zivatar miatt. Villámlásra, szélerősödésre, jégesőre lehet számítani

Csütörtökön a késő délelőtti óráktól elsősorban a Dunántúl nyugati és déli felén, majd az Alföld déli és középső területein alakulhatnak ki zivatarok. Kiemelten a nyugati, északnyugati országrészben akár heves zivatar kialakulására is van esély. A zivatarokat jellemzően 65-80, az erősebb cellákat 80 km/h-t meghaladó széllökések és jégdara, valamint apró szemű jég kísérheti.

Migrén és rosszullét jelentkezhet

Csütörtökön sem lesz időjárási front felettünk, de továbbra is számítani kell melegfronti tünetekre az egyre melegebb idő hatására. Migrén, vérnyomásproblémák, keringési és gyulladásos panaszok jelentkezhetnek, akár rosszullét és alvászavar is előfordulhat.

Dekoncentráltak, fáradékonyabbak, bágyadtabbak lehetünk. A szelesebb tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat. Tovább melegszik a levegő, de a szeles, időnként záporos idő valamelyest ronthatja hő- és komfortérzetünket.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

(Borítókép: Nagy Tamás / Index)

Rovatok