Index Vakbarát Hírportál

Varga Juditék már két éve el akartak válni, de nem tehették meg

2023. március 9., csütörtök 08:03

Varga Judit igazságügyi miniszter és férje, Magyar Péter, a Magyar Közút igazgatóságának tagja már két évvel ezelőtt is el akartak válni. Akkor azonban politikai körökből jelezték a miniszternek: nem lenne szerencsés, ha megtennék.

Kedd este először az igazságügyi miniszter férje jelentette be egy azóta törölt Facebook-posztban, hogy válnak. Később Varga Judit hivatalos közleményben erősítette meg a válás tényét.

Valóban válófélben vagyunk. Ahogy eddig is, ebben a nehéz időszakban is három közös gyermekünk biztonsága és nyugalma a legfontosabb számunkra. Ezért tisztelettel arra kérjük a sajtó képviselőit, hogy legyenek tekintettel fiainkra, képmásukat ne hozzák nyilvánosságra, valamint tartózkodjanak pletykák, találgatások közlésétől. Külön, de minden szeretetet meg fogunk adni a három csodálatos fiunknak

– írta a miniszter.

Emlékezetes, hogy két évvel ezelőtt, 2021 februárjában is felröppent már a hír, mely szerint az igazságügyi miniszter elválik a párjától. Varga Judit akkor a híresztelésekre reagálva csak annyit közölt, hogy semmilyen magánéleti kérdésre nem kívánnak válaszolni párjával.

A Blikk úgy tudja, hogy az igazságügyi miniszter tényleg el akart válni már két éve is,

de akkor politikai körökből jelezték neki, hogy nem lenne szerencsés, ha megtennék, mert akkor a 2022-es választás előtti kampányban ettől lenne hangos a sajtó. 

Azóta a miniszter és párja több olyan posztot is közzétett a közösségi médiában, amelyekből arra lehetett következtetni, hogy esetleg mégis sikerül rendezniük a konfliktust. Azt nem tudni, hogy most végül mi vezetett ahhoz, hogy Magyar Péter bejelentette, elválnak útjaik.

Blikk megkérdezte a minisztert és párját is erről, de Varga Judit nem kívánt reagálni. Magyar Péter válaszolt ugyan, de csak annyit mondott, kedden minden olyan információt nyilvánosság elé tártak, ami közérdeklődésre tarthat számot, és azt, hogy pontosan mi zajlott le kettejük közt az utóbbi hónapokban, nem szeretnék mások elé tárni.

(Borítókép: Magyar Péter és Varga Judit 2023. január 7-én. Fotó: Veres Nándor / MTI)

Rovatok