Index Vakbarát Hírportál

Kiderült, kik a közmédia legjobbjai

2023. március 10., péntek 17:48

Számos kategóriában díjazták a közmédia kiemelkedő munkatársait pénteken Budapesten. Az elismeréseket nyolc kategóriában adta át Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója és Altorjai Anita, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója.

A közszolgálati tartalomgyártás területén kimagasló szakmai tevékenységet végzőket díjazták pénteken Budapesten – közölte az MTI.

Az elismerésekről Altorjai Anita, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója elmondta: március 15-e az 1848–49-es forradalom és szabadságharc mellett 1990-től a magyar sajtó hivatalos ünnepnapja is.

Beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy hihetetlenül gyorsan és radikálisan változott meg a médiapiac és az azt kiszolgáló technika.

Az innovációk megállíthatatlanul épülnek be nemcsak a munkánkba, hanem a mindennapjainkba is. Az azonban nem változott, hogy a média úgy omlik össze, mint egy kártyavár, ha nem működtetik elkötelezett, professzionális, magasan képzett szakemberek: szerkesztők, műsorvezetők, riporterek, operatőrök, rendezők, vágók, gyártási szakemberek

– hangsúlyozta a vezérigazgató asszony, majd hozzátette: a díj elismerés, de felelősség is egyben, ugyanis a díjazott példa, igazodási pont a kollégák és a jövő újságírói számára – mondta. 

Fontos figyelni azokra, akik tisztességgel, becsülettel, példaértékűen végzik munkájukat, akik magas szakmai színvonalon, maradandó módon szolgálják a közmédia nézőit, hallgatóit és olvasóit

– méltatta a díjazottakat Altorjai Anita.

Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója beszédében azt prognosztizálta, hogy nem lesz egyszerű éve idén a közmédiának. Arról beszélt,

a gazdasági válság és a háború miatt sokféle kihívással szembesül az ország, ezáltal a közmédia is.

Az MTVA vezérigazgatója hozzátette: Magyarországon a közmédiának van a legnagyobb felelőssége a média területén.

Papp Dániel kijelentette:

Büszkén mondhatom, hogy a közmédia a legszabadabb médium a mai napig, amely függetlenül és befolyásmentesen dolgozik úgy, hogy arról példát vehet bárki más.

A vezérigazgató köszönetet mondott a díjazottaknak munkájukért, majd elmondta, fontos megmutatni azokat az embereket is, akik a mikrofon mögött vannak, és akik munkájukban nem ismernek lehetetlent.

Több kategóriában díjaztak

A díjakat nyolc kategóriában adta át Papp Dániel és Altorjai Anita.

A díjakat minden évben átadják az arra legméltóbbaknak az előző évi teljesítmény megbecsüléseképpen.

Rovatok