Index Vakbarát Hírportál

Jobb lesz felkészülni, huszonnégy órára leállnak a Magyar Posta egyes szolgáltatásai

2023. március 10., péntek 14:58

A Magyar Posta számos szolgáltatása szünetel a hétvégén egy informatikai karbantartás miatt. Az érintett szolgáltatások és szolgáltatóhelyek listáját közzétették.

A Magyar Posta arról tájékoztatta ügyfeleit, hogy 2023. március 11-én 18 órától március 12-én 18 óráig országos informatikai adatközponti karbantartás miatt a posta.hu online felülete és egyes szolgáltatások – mint a vámügyintézés, a csekkautomata-szolgáltatás, a csomagautomaták egyes funkciói – nem lesznek elérhetők.

A Magyar Posta kiemelte: a karbantartás miatt az online fizetési lehetőséget meghosszabbított fizetési határidővel biztosítják. Hozzátették, a csomagautomatákból bármikor ki lehet venni a csomagokat, a leállás erre a szolgáltatásra nem vonatkozik.

Felhívják a figyelmet továbbá arra, hogy az informatikai karbantartások miatt 17 postai szolgáltatóhely 2023. március 11-én, szombaton szűkített nyitvatartással üzemel, azaz 17:00 órakor bezár.

Ezenkívül 2023. március 12-én, vasárnap pedig négy postai szolgáltatóhely zárva tart. A karbantartásban érintett posták listája innen tölthető le.

(Borítókép: Róka László / MTI)

Rovatok