Index Vakbarát Hírportál

Mintegy 225 milliós jutalmat kaptak a szakképzési vezetők

2023. március 10., péntek 08:48

Tóth Endre, a Momentum parlamenti képviselője közérdekű adatigénylés útján kiderítette, hogy 2021 végén csaknem 225 millió forint jutalmat kaptak a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal (NSZFH) munkatársai. Az oktatáspolitikus elmondta, hogy 336-an részesültek ilyen juttatásban, átlagosan egy munkatárs körülbelül 688 ezer forintot vehetett fel.

Tóth Endre, a Momentum országgyűlési képviselője tavaly novemberben közösségi oldalán közzétett egy listát a tankerületi igazgatók 2021 végén kapott jutalmairól. A politikus akkor azt közölte, hogy az összes tankerületi igazgató motivációs elismerésének összege 110 millió forint volt a 2021-es év végén.

Az ellenzéki politikus csütörtökön újabb videóval jelentkezett Facebook-oldalán, amelyben ezúttal arról beszélt, hogy mekkora jutalmakat kaptak a szakképzést irányító Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal (NSZFH) munkatársai 2021 végén. Tóth Endre közérdekű adatigénylést nyújtott be, melynek keretében kiderült, hogy 

az NSZFH munkatársai csaknem 225 millió forint összegben kaptak motivációs jutalmat.

Az oktatáspolitikus hozzátette: „Újfent bebizonyosodott, hogy az oktatási rendszeren belül is van pénz, csak azt nagyon igazságtalanul használják fel.”

Tóth Endre azt állítja, hogy 336-an kaptak ilyen juttatást, ami azt jelenti, hogy átlagban egy fő mintegy 690 ezer forintban részesült. Az országgyűlési képviselő azt ígérte, hogy a csúcsvezetők jutalmairól is közöl részletes információkat a közeljövőben.

Nyilvánvalóan hazugság az, amikor a kormány az Európai Unióra mutogat a pedagógusok béremelésének elmaradása miatt, hiszen arra van pénz, amire van politikai akarat

– fogalmazott Tóth Endre.

Rovatok