Index Vakbarát Hírportál

Trolibuszoktól búcsúzik Budapest

2023. március 10., péntek 14:24

A fővárosi közlekedési vállalat kivonja a forgalomból az Ikarus 435T és MAN NGE 152 típusú csuklós trolibuszokat, helyükre újak érkeznek.

Mint megírtuk, a legendás Ikarus 415-ösök már tavaly nyár elején eltűntek a főváros útjairól, novemberben pedig újabb kultikus autóbusztípusoktól búcsúztunk. A fővárosi közlekedési vállalat azóta az utolsó 200-as Ikarusait is leselejtezte.

A Totalcar beszámolója szerint most az új Solaris–Skoda Trollino trolibuszok fokozatos forgalomba állásának köszönhetően az Ikarus 435T és MAN NGE 152 típusú csuklós trolibuszait is kivonja utasforgalomból a vállalat.

Az Ikarus csuklós trolikat 29 éves pályafutásuk alatt többször is felújították, illetve korszerűsítették. Ez az időszak igen hosszúra nyúlt, 2003-tól egészen 2015-ig tartott a modernizálási program.

Aki a két trolitípust elkísérné utolsó, forgalomban töltött napján, pénteken még megteheti, ugyanis a buszok a 80-as vonalon közlekednek. Este 21:30 és 21:50 között lehetőség lesz a járművek fotózására is a Csertő utcai végállomáson. Ezt követően a trolibuszok legutolsó útjukra indulnak, a Zách utcai telephelyre.

Rovatok