Index Vakbarát Hírportál

Másodfokú riasztást adtak ki kilenc vármegyére

2023. március 11., szombat 06:02

Szombatra markáns hidegfrontot hoz a viharos északnyugati szél, többfokos lehűlés várható. A meteorológiai szolgálat az egész országra kiadta a figyelmeztetést az erős széllökések miatt. A nappali csúcshőmérséklet 6 és 11 fok között alakul. Az ország egyes részein hózáporok is várhatók.

Az ország délnyugati részében várható a legtöbb napsütés szombaton, más régiókban felhős lesz az ég.

Északkeleten kisebb eső, havas eső, a magasabban fekvő tájakon hózáporok is kialakulhatnak.

Az erős hidegfronthoz viharos északnyugati szél társul, a nappali csúcshőmérséklet mindössze 6 és 11 fok között alakul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat erős széllökésekre figyelmeztet, kilenc vármegyében másodfokú, narancssárga riasztást adtak ki:

Az érintett régiókban a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 kilométer/órát is. Baranya és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyék kivételével országszerte sárga jelzés van érvényben. A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/órát.

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint szombaton erős hidegfront terheli meg a szervezetünket. A frontérzékenyek

Emellett fokozódnak a vérnyomásos problémák, nagyobb eséllyel alakulhatnak ki rosszullétek, keringési zavarok.

Az erős, viharos szél ingerlékenységet, nyugtalanságot, fokozódó fejfájást idézhet elő, emellett jelentősen lecsökken a hő- és komfortérzetünk.

A meteorológiai szolgálat réteges öltözködést javasol, valamint immunrendszerünk erősítését gyümölcsök, zöldségek és megfelelő folyadék fogyasztásával – írja az időkép.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

(Borítókép: Kaszás Tamás / Index)

Rovatok