Index Vakbarát Hírportál

Falkába verődött kóbor kutyák támadtak az emberekre Kiskunhalason

2023. március 11., szombat 06:50

Egy háromgyerekes anyát támadtak meg.

Az előző hétvégén történt esetről az édesanya nemrég beszélt részletesen az RTL Híradónak. Azt mondta, hogy futás közben támadta meg hat állat (a kutyákról előtte fotót is készített) egy nádas közelében, ahol rendszeresen szokott futni.

Miután a kutyák megindultak felé, elmenekült a helyszínről, de észlelte, hogy mögötte egy idős férfit is megtámadtak. Ekkor visszafordult, elkezdett üvölteni a kutyákkal, és rugdosva próbálta távol tartani az állatokat.

Az idős férfinak később sikerült elhajtania a biciklijével, akkor az állatok megint a nő felé fordultak.

Az ő segítségére aztán egy autós sietett, aki a járművel igyekezett távol tartani az állatokat. A kutyák elűzéséhez végül egy másik autósra is szükség volt. Végül mindenki megúszta sérülés nélkül az esetet.

Az önkormányzatnak másnap sikerült begyűjtenie az összes kóbor kutyát. Az RTL Híradónak az édesanya azt mondta, hogy a kutyák egy részének szerinte eredetileg volt gazdája, csak elszöktek otthonról. Az RTL-nek a Mancs a kézben kutyamentő alapítvány egyik szakembere arról beszélt: tavasszal rendszeresen szöknek meg, és verődnek falkába a kutyák, ami veszélyes lehet az emberekre is.

Mint tudjuk, a kutya falkaállat, tehát ha nem is agresszívak, és támadnának maguktól, [akkor is] prédának tekinthetnek egy futó hölgyet vagy egy gyereket

– mondta, hozzátéve: ilyen esetben nagy hangon kell kiabálni, és erőt kell mutatni, mert ettől megijedhetnek a kóbor állatok. Fontos lehet az is, hogy ilyenkor a többi járókelők is segítsen a bajbajutottaknak, ugyanis többen jobb eséllyel riasztják el az állatokat.

Rovatok