Index Vakbarát Hírportál

Nagy változás előtt áll az M7-es autópálya

2023. március 11., szombat 09:12

Budapest és Székesfehérvár között kétszer három sávosra bővül az M7-es autópálya, a kivitelezés pontos időpontja még nem ismert. A várakozások szerint az intézkedés hatására biztonságosabbá válhat a közlekedés. A lépéstől azt remélik, hogy csökken a balesetek száma a sztrádán.

2022 őszén több mint 1200 kilométernyi gyorsforgalmi út üzemeltetését és fejlesztését vette át a Magyar Közúttól a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (MKIF). Ennek a szervezetnek lesz a feladata, hogy levezényelje az autópálya-bővítést, ami várhatóan terelésekkel jár majd, ezek kisebb-nagyobb kényelmetlenségeket okozhatnak az autósoknak.

Molnár István, a Magyar Közút Zrt. Fejér vármegyei területi igazgatója arról tájékoztatott, hogy az M1-es autópálya M0-s és Bicske közötti szakaszának kétszer három sávosra bővítésével összefüggő kiviteli tervek már elkészültek.

Az autópálya Bicske és az országhatár közötti szakaszának bővítését a későbbiekben, több hullámban végzi majd el a kivitelező. A Bicske és Tatabánya közötti szakaszon a közeljövőben megkezdődik a bővítés, a szükséges építési engedély már megvan ehhez – írja a FEOL.

A tervek szerint az M7-es jobb oldala az M0-s és a balatonvilágosi csomópont között teljes hosszban háromsávosra bővül, a másik pályán Balatonvilágos és Székesfehérvár között bővítik háromsávosra a sztrádát.

(Borítókép: Varga György / MTI)

Rovatok