Index Vakbarát Hírportál

Féltékenységből megfojtotta feleségét egy férfi, majd öngyilkossággal próbálkozott

2023. március 11., szombat 06:42

A Nyíregyházi Törvényszék tíz év börtönbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte az elkövetőt, aki feltételes szabadságra nem bocsátható.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség büntetése súlyosbítását indítványozta annak a férfinak, aki beteges féltékenységében megfojtotta feleségét egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei településen.

A vád szerint a vádlott feleségével és kiskorú gyermekükkel élt együtt. A pár házastársi kapcsolata azonban megromlott, gyakoriak voltak köztük a veszekedések, amelynek kiváltó oka a vádlott indokolatlan, beteges féltékenysége volt.

Tavaly január elsején, hajnali 1 óra körül ismét szóváltásba keveredtek. A vádlott az ágyban fekvő felesége nyakát megragadta, majd olyan erővel szorította meg, hogy az asszony a helyszínen meghalt. Ezután a férfi konyhából magához vett egy kést, amellyel öngyilkosságot kísérelt meg, majd reggel 7 óra után telefonon értesítette a segélyhívót, hogy megölte a feleségét.

A Nyíregyházi Törvényszék emberölés bűntette miatt tíz év börtönbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte az elkövetőt, aki feltételes szabadságra nem bocsátható.

A vádlott beismerte tettét, védőjével a kiszabott szabadságvesztés büntetés enyhítése céljából jelentett be fellebbezést. Az ügyészség a büntetés súlyosbítása érdekében nyújtott be jogorvoslatot.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség a súlyosbításra irányuló ügyészi fellebbezést fenntartotta.

Álláspontja szerint a vádlott irracionális és alaptalan féltékenysége vezetett a felesége sérelmére elkövetett bűncselekmény megvalósításához. Kijelentette: nincs olyan féltékeny indulat, amely bárkit feljogosítana a másik ember bántalmazására, élete kioltására. Másodfokon az ügyben a Debreceni Ítélőtábla dönt.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Rovatok