Index Vakbarát Hírportál

Dermesztő hideggel köszönt vissza a tél

2023. március 12., vasárnap 06:18

Vasárnap sok napsütésre számíthatunk, számottevő csapadék sem várható. Napközben 6-12 fok között alakul a hőmérséklet. Gyenge melegfronti hatás várható.

Vasárnap a napsütést elsősorban magas szintű felhők zavarhatják. Késő délután nyugaton, északnyugaton növekedhet meg erősebben a felhőzet, de számottevő csapadék nem várható. Helyenként még élénk, de a legtöbb helyen mérsékelt, gyenge lesz a nyugatias szél – írja az Időkép.

Hajnalban mínusz 8, mínusz 1, délután 6-12 fokot mérhetünk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható. Újabb csapadékrendszer kedden érheti el Magyarországot, ami a hegyekbe akár havazást is hozhat.

Fronthatás várható

Vasárnap már gyenge melegfronti hatás várható. A frontérzékenyeknél fejfájás, migrén, dekoncentráltság, fáradékonyság alakulhat ki. A reggeli fagyok miatt felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi panaszok.

Ezt követően gyors melegedésre kell készülni, ami vérnyomás-ingadozást, keringési problémákat okozhat. A helyenként megélénkülő szél az érzékenyebbeknél nyugtalanságot, ingerlékenységet idézhet elő.

Hőérzetünk sokat javul a szombati naphoz képest, ráadásul sok napsütésre számíthatunk, ami jó hatással lesz a hangulatunkra, közérzetünkre. Reggel érdemes melegen, rétegesen öltözni, mert nagy lesz a megfázásveszély.

Amint arról beszámoltunk, szombaton hatalmas szélvihar tombolt az egész országban. Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint markáns hidegfront vonult át felettünk, ráadásul a fővárosi szélrekord is megdőlt.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.

(Borítókép: Máthé Zoltán / MTI)

Rovatok