Index Vakbarát Hírportál

Piramisjáték-gyanús ügyben verhetett át tízezer embert egy budapesti cég, majd felszívódott

2023. március 13., hétfő 06:09

Március elején felszívódott egy budapesti cég, amely tízezer embert károsított meg. Azt ígérte leendő munkavállalóinak, hogy ha befektetnek, akkor gyorsan és nagyon sok pénzt kereshetnek. A háttérben piramisjáték állhat.

Egy magyarországi céghálózat tagjai online hirdetésekben és személyesen ígérték november óta, hogy aki csatlakozik hozzájuk, az gyorsan és nagyon sok pénzt kereshet majd. Ehhez csupán egy dolgot kell tenni: befektetni. 

Az RTL Híradónak egy székesfehérvári fiatal elmesélte, hogy az online munkában különböző szintek voltak, és tartozott hozzá egy befizetés. A legkisebb befizethető összeg 48 ezer, a legnagyobb 2,4 millió forint volt.  

A férfi 1,2 millió forintot átutalt a cégnek, így meg is kapta a munkát, amelynek keretén belül napi szinten 10 vagy 20-25 videót kellett megnézni. A videókról egy közösségimédia-csoportban kellett beszámolni, majd ezután számolták ki a munkáért járó pénzt. Azt ígérték nekik, hogy egy filmelőzetes megnézéséért öt dollárt adnak, ami a mai árfolyamon nagyjából 1800 forint.

És a cég eltűnt…

Egy darabig minden rendben ment, a pénzt megkapták, azonban március elsején, egyik pillanatról a másikra a cég eltűnt.

A csoporton belüli beszélgetéseket letiltották, a mentorok törölték magukat, a budapesti vezérigazgató is teljesen felszívódott

– számolt be a fiatal férfi, aki most arra figyelmezteti a nyilvánosságot, hogy senki ne üljön fel azoknak a hirdetéseknek, amik azt ígérik, hogy rövid idő alatt szinte meg tudja duplázni a befektetett összegét.

Úgy tudni, több mint 10 ezer ember érintett, az ügyben nyomozás indult. Hivatalos bejegyzés szerint a cég irodája egy budapesti toronyház hatodik emeletén van.

Rovatok