Index Vakbarát Hírportál

Dunaújváros alpolgármestere átigazol a DK-ba

2023. március 13., hétfő 12:31

Alpolgármesteri munkáját mostantól a Demokratikus Koalíció tagjaként folytatja Szabó Zsolt. A Párbeszéd országos elnökségének tagja ezt közösségi oldalán jelentette be.

Szabó Zsolt dunaújvárosi alpolgármester, a Párbeszéd országos elnökségének tagja a Facebookon jelentette be, hogy átlép a Demokratikus Koalícióba. Az átlépést bejegyzésében úgy indokolta, hogy „baloldaliként, ellenzékiként és demokrataként mostanra a Demokratikus Koalícióban látja az egyetlen reményt egy olyan Magyarországra, ahol mindenki megkapja a lehetőséget a tisztességes megélhetésre és az életben való boldogulásra.

Hiszem, hogy a Dobrev Klára által vezetett árnyékkormány tud csak valódi alternatívát nyújtani az orbáni diktatúrával szemben. Amióta politikával foglalkozom, azt vallom, hogy a zöldértékek és a társadalmi igazságosságra épülő baloldaliság egymástól elválaszthatatlanok. Tisztességes baloldali politikus mindig a jövőre épít, és ez elképzelhetetlen anélkül, hogy ne egy élhető bolygót hagyjunk az unokáinkra. A DK-ban is ezért fogok dolgozni

– fogalmazott Szabó Zsolt.

A Demokratikus Koalíció üdvözli Szabó Zsolt átlépését. Mint közleményükben írták, büszkék rá, hogy újabb politikus látja úgy, hogy csak az árnyékkormány és a DK jelentette kormányzóképes alternatíva vethet véget az Orbán-rendszernek. Szabó Zsolttal csak még erősebb lett a DK, így még nagyobb erővel küzdhetünk a magyarok ezeréves álmáért, az európai Magyarországért! – tették hozzá.

Rovatok