Index Vakbarát Hírportál

Tíz kilométeres a torlódás az M1-esen

2023. március 13., hétfő 12:33

Az M1-es autópályán történt szombati baleset helyszínén kijavítják a megsérült útburkolatot, ami miatt több mint tíz kilométeres torlódás alakult ki, így érdemesebb másik útvonalat keresni.

Ahogy arról az Index is beszámolt, szombat délután harminckét személyautó, öt kisteherautó és öt kamion ütközött az M1-es autópályán, a fővárosból kifelé vezető oldalon. A baleset miatt az útburkolat olyannyira megsérült, hogy a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közleménye szerint fel kell marni a régi aszfaltot, helyére pedig újat kell teríteni.

Az Útinform hétfői tájékoztatása szerint az M1-es autópályán a hétvégén történt baleset helyszínén, a Győr felé vezető oldalon, a Herceghalom csomópont után helyreállítják a megrongálódott útburkolatot. Azt írják, hogy a 28-as és a 30-as kilométer közötti szakaszon először a belső sávban kezdik meg a munkát, majd a külső sávban folytatják.

A torlódás meghaladta a tíz kilométert, így a megnövekvő menetidő miatt érdemes másik útvonalat választani.

Magyarország egyik legsúlyosabb közúti közlekedési balesetében 40 ember sérült meg, akik közül egy ember meghalt; két ember életveszélyes állapotban van; 12 ember – négy gyermek és nyolc felnőtt – súlyos, míg 25 ember, 6 gyermek és 19 felnőtt könnyű sérüléseket szenvedett.

A járművek közül tizenkilenc személyautó, egy kisteherautó és egy kamion gyulladt ki. A rendelkezésre álló adatok szerint azonban már 12 óra körül is volt egy baleset a térségben, így tudni lehetett, hogy a porátfúvás miatt járhatatlan az autópálya – az illetékes hatóságok mégsem tettek semmit. A balesetről szóló összefoglalónkat ide kattintva tudják elérni.

Rovatok