Index Vakbarát Hírportál

Felmarják az aszfaltot az M1-es baleset helyszínén

2023. március 13., hétfő 09:07

Szombat délután harminckét személyautó, öt kisteherautó és öt kamion ütközött az M1-es autópályán, a fővárosból kifelé vezető oldalon. A baleset miatt az útburkolat olyannyira megsérült, hogy fel kell marni a régi aszfaltot, helyére pedig újat kell teríteni.

A szombati baleset helyszínén olyan mértékben sérült a útburkolat, hogy azonnali beavatkozásra van szükség – írta közösségi oldalán a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Kollégáink a helyszínen vannak, a sérült burkolatot felmarják és a helyére új aszfaltot terítenek le

– közölték, hozzátéve, hogy az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalán a 29-es kilométernél forgalom- és sebességkorlátozásra, valamint torlódásra lehet számítani.

Mint arról korábban az Index is beszámolt, szombat délután harminckét személyautó, öt kisteherautó és öt kamion ütközött az M1-es autópályán, a fővárosból kifelé vezető oldalon.

Magyarország egyik legsúlyosabb közúti közlekedési balesetében 40 ember sérült meg, akik közül egy ember meghalt; két ember életveszélyes állapotban van; 12 ember – négy gyermek és nyolc felnőtt – súlyos, míg 25 ember, 6 gyermek és 19 felnőtt könnyű sérüléseket szenvedett.

A járművek közül tizenkilenc személyautó, egy kisteherautó és egy kamion gyulladt ki. A rendelkezésre álló adatok szerint azonban már 12 óra körül is volt egy baleset a térségben, így tudni lehetett, hogy a porátfúvás miatt járhatatlan az autópálya – az illetékes hatóságok mégsem tettek semmit. A balesetről szóló összefoglalónkat ide kattintva tudják elérni.

(Borítókép:  A korábbi tömegbaleset helyszínén takarítják az M1-es autópályát 2023. március 12-én hajnalban Herceghalomnál, ahol előző nap délután öt kamion és 37 autó ütközött össze, és emiatt mindkét irányban lezárták az autópályát. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

Rovatok