Index Vakbarát Hírportál

Feljelentést tesznek Orbán Viktor ellen

2023. március 13., hétfő 12:35

„Feljelentést teszek a miniszterelnök ellen” – jelentette be közösségi oldalán Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő.

A kormányfő a tervezettnél másfélszer hosszabb útvonalra, ezer kilométeres kitérőre kötelezte a „honvédségi” utasszállító repülőgépet, csak mert ő Toscanába ment családi kirándulásra – írta a politikus.

Hadházy Ákos szerint meg kell tennie a feljelentést, mert Orbán Viktor hivatali visszaélést követett el.

„Annak ellenére teszem meg a feljelentést, hogy gondolom, lesz olyan kollaboráns ügyész, aki elutasítja majd a nyomozást valamilyen egészen furcsa, jogsértő logikát alkalmazva. Általában a legnyilvánvalóbb eseteknél azt szokták mondani, hogy nem lehet bizonyítani, hogy az elkövető szándékosan cselekedett, vagy nem volt tudatában annak, hogy bűncselekményt követett el” – fűzte hozzá a képviselő.

Mint azt korábban megírtuk, február 27-én Kairóba utazott a magyar miniszterelnök, de mielőtt visszatért volna Magyarországra, tett egy kitérőt a honvédségi repülőgép, és Olaszország felé vette az irányt.

Orbán Viktor magánúton tartózkodott Olaszországban, és a miniszterelnök magánprogramjairól nem tudok tájékoztatást adni

– válaszolta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke, amikor a sajtó rákérdezett, milyen célból utazott a Magyar Honvédség gépével Olaszországba a miniszterelnök.

(Borítókép: a Magyar Honvédség két Airbus A319-es csapatszállító katonai repülőgépeinek egyike Kecskeméten az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison 2018. február 2-án. Fotó: Ujvári Sándor / MTI)

Rovatok