Index Vakbarát Hírportál

Ismét halálos baleset történt az M1-esen

2023. március 14., kedd 06:17

Gyalogost gázolt el egy jármű az autópályán, de mindkét sáv járható az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, ahol korábban Komárom térségében egy gyalogost gázoltak el. Az érintett útszakaszon a helyszínelés befejeződött.

Az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 76-os kilométerszelvényben 2023. március 13-án késő este a jelenlegi adatok szerint egy jármű elgázolt egy gyalogost, aki a helyszínen életét vesztette.

Komárom térségében a helyszínelés ideje alatt a rendőrök lezárták a külső és a leállósávot, a forgalom a belső sávon halad – közölte a rendőrség a police.hu oldalon.

Magyarország egyik legsúlyosabb közlekedési balesete

Mint ismert, március 11-én, szombat délután harminckét személyautó, öt kisteherautó és öt kamion ütközött az M1-es autópályán, a fővárosból kifelé vezető oldalon. Magyarország egyik legsúlyosabb közúti közlekedési balesetében 40 ember sérült meg, akik közül egy ember meghalt.

A járművek közül tizenkilenc személyautó, egy kisteherautó és egy kamion gyulladt ki. A rendelkezésre álló adatok szerint azonban már 12 óra körül is volt egy baleset a térségben, így tudni lehetett, hogy a porátfúvás miatt járhatatlan az autópálya – az illetékes hatóságok mégsem tettek semmit.

Sokáig úgy tűnt, hogy nincs halálos áldozata a szerencsétlenségnek, ám később a rendőrök találtak egy holttestet a roncsok alatt. Az autópálya-kezelő szóvivője elárulta, mi okozhatta a balesetet a sztrádán.

Rovatok