Index Vakbarát Hírportál

Ötliternyi randidrog volt a két férfinál, lecsapott rájuk a rendőrség

2023. március 14., kedd 08:43

A rendőrség kábítószer-kereskedőket vett őrizetbe Budapest VII. kerületében, akik a gyanú szerint fogyasztottak és kereskedtek is a randidrogként ismert GBL-lel.

Két férfit is őrizetbe vettek nemrég a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Kábítószer Bűnözés Elleni Osztály munkatársai, miután többliternyi, randidrogként is ismert GBL-t, másnéven Ginát foglaltak le a főváros VII. kerületében – közölte a rendőrség.

A gyanú szerint a kábítószerrel kereskedő férfiakra még március 10-én reggel ütöttek rajta a rendőrök, akik a lakásban több mint öt liter kábítószergyanús folyadékot találtak. Emellett a tudatmódosító szer adagolásához használt üvegcséket, valamint egymillió forintot foglaltak le.

A kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatott 38 éves Cs. Árpád és a 40 éves M. Géza beismerő vallomást tettek. Elmondásuk szerint az internetről illegálisan beszerzett anyagot maguk is rendszeresen használták, és baráti körükben értékesítették. Olyan információ ugyanakkor egyelőre nem érkezett eddig, hogy a kábítószert más bűncselekmény elkövetéséhez használták volna.

A nyomozást folytató VII. Kerületi Rendőrkapitányság a két gyanúsítottat őrizetbe vette, majd előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. Vásárlóik azonosítása a további nyomozás feladata.

Rovatok